Download certificaat

Kruiden

Kruiden

Lavendel

Lavendel

Zoete aardappel

Zoete aardappel

Passie en beleving

Door bewustwording, kiest de consument steeds vaker voor biologische producten die op een duurzame wijze voor mens en natuur zijn geproduceerd.

De passie van Biological Youngplants is het toepassen van de opgedane kennis en het ondersteunen van de bewustwording van de consument om de keuze te maken voor producten die volledig biologisch zijn geteeld.

De ervaring leert dat volledig biologisch geteelde producten een positief effect hebben op de natuurlijke aanmaak van antistoffen waardoor de plant weerbaarder wordt tegen ziekte en plagen.

Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat deze  natuurlijk aangemaakte antistoffen, bij het consumeren van deze producten een positieve bijdrage leveren aan de weerbaarheid van de mens.

Ontstaan van Biological Youngplants

Ontstaan van Biological Youngplants
Ontstaan van Biological Youngplants

De mensen achter Biological Youngplants zijn sinds 1990 actief in de stekvermeerdering.

In 1992 zijn de eerste stappen gezet met geïntegreerd telen bij de teelt van poinsettia moederplanten.

Met de positieve ervaringen die hierbij zijn opgedaan, is er in de loop van de tijd bij steeds meer productgroepen gekozen voor een geïntrigeerde teelt, ook is de focus steeds verder verlegd naar het biologisch telen.

In (2007) is er gekozen voor volledige biologische vermeerdering van kruiden, hiervoor is in (2009) de SKAL certificering behaald.

Door de verdere groei, en de verzwaring van de eisen die worden gesteld om te voldoen aan biologisch produceren, is in 2012 gekozen om de productie van SKAL gecertificeerde kruiden op een aparte locatie te gaan plaatsvinden. Deze locatie heeft de toepasselijke naam Growing Green gekregen en voldoet aan de eisen van maatschappelijk biologisch produceren.

Medio 2014 zijn deze activiteiten overgenomen door een internationaal opererend collega-vermeerderingsbedrijf, waarbij wel dezelfde ervaren mensen achter de teelt betrokken bleven. Dit heeft tot het resultaat geleid dat medio 2016 is besloten om meer expansie te creëren en een bredere markt te bedienen. Op de huidige teeltlocatie waren er onvoldoende uitbreidingsmogelijkheden verkregen ze de activiteiten hebben verplaatst.

Wij hebben besloten besloten om niet mee te gaan naar de nieuwe locatie en zelf de activiteiten op de vertrouwde locatie aan de Wateringseweg 72 te Poeldijk voort te zetten, onder een nieuwe naam Biological Youngplants . Kortom Biologische Youngplants is een jong bedrijf met een jarenlange ervaring.

Contact